Tel: 36 1 219-5627, +36 20 575 2875, +36 30 999 3909 Cím1086 Budapest, Baross u. 127. I/3A.
KEZDŐLAPHÍREKISKOLÁNKRÓLGALÉRIAJELENTKEZÉSKÉPZÉSEINKDOKUMENTUMOKKAPCSOLAT
 

Történetünk

A Szakképzett Ifjúságért Alapítvány 2000-ben alapította meg iskolánkat. Az iskola kezdetben a budapesti Táncsics Mihály Gimnáziummal együttműködve végezte munkáját: nappali rendszerű képzést folytatott az idegenforgalom területén. Az alapítók azért választották ezt a területet, mert olyan naprakész, a gyakorlatban jól használható tudást ad a tanulóknak, mellyel mind a magasabb szintű továbbtanulásukat, mind az elhelyezkedésüket biztosítani tudja. Az elméleti tananyag az érettségi vizsga után a tanulók látókörét kiszélesíti, mélyebb ismeretet ad hazánk gazdaságáról, társadalmáról. Bemutatja az idegenforgalom jelentőségét, gazdasági hasznát. Az első években idegenforgalmi ügyintéző képzést folytattunk, majd az OKJ változása miatt utazásügyintéző szakon végeztek tanulóink. Jelenleg idegenvezető 2 éves képzés folyik mind Budapesten, illetve Szentendrén.

2017. szeptember elsejétől a budapesti képzési kínálatunk bővül: esti, levelező munkarend szerinti gimnáziumi oktatásban vehetnek részt és szerezhetnek érettségit a jelentkezők. Az érettségi vizsgára jelentkezők osztályba sorolása az előzetes tanulmányoktól függ. Korszerű oktatási módszerek (e-learning) segíti a tanulókat a sikeres érettségi vizsga megszerzését.

 

Névadónk

Szakkay József (1832-1886) báró Eötvös József kultuszminiszter felkérésére tanulmányozta az ipartanodai törvény előkészítéséhez a francia és német tanoncképzést. Tanulmányútja során a felsőfokú ipariskolákat látogatta meg. Eötvös jól látta, hogy képzés nélkül nem tud hazánk felzárkózni Nyugat-Európa gazdasági szintjére, s fontosnak tartotta a képzés törvénybe iktatását, ezzel biztosítva a hazai ipar fejlődésének - mai kifejezéssel élve - humán erőforrását. Szakkay, aki tanárként dolgozott maga is, egyetértett ezzel a gondolattal. Az 1867-ben életbe lépett törvény után Kassán ipari iskolát alapított 1872-ben, mely ma is működik. A Magyarországon élő rokonok örömmel fogadták, hogy Szakkayról nevezzük el iskolánkat, emléket állítva a képzett munkaerő jelentőségét felismerő, a hazai szakképzésben jelentős szerepet játszó elődjüknek.

Mottóját ma is érvényesnek érezhetjük: "Tanulás nélkül nincs haladás, haladás nélkül nincs helyes út."

 

Alapítványunk

A Szakképzett Ifjúságért Alapítványt magánszemélyek azzal a céllal hozták létre, hogy a Szakkay József Szakközépiskola alapításával és fenntartásával segítsék a magyar szakképzés színvonalas működtetését. Az alapítvány fogadja a támogatóktól  az Szja 1%-os befizetéseket és az egyéb támogatásokat.

Az alapítvány adószáma: 18098949-1-42

Támogassa Ön is alapítványunkat adója 1%-ával!

A támogatásokat az iskola pedagógiai munkájának segítésére fordítjuk. A befolyt összegből a tanulók számára tankönyvtámogatást, a tanulmányi kirándulásokhoz utazási támogatást biztosítunk.